Mirthe Schenkel derde op Europees kampioen Splash Red

Blauwestad - Mirthe Schenkel uit Groningen, zeilinstructreur in opleiding bij Zeilschool Blauwestad en werkzaam bij juwelier en optiek Berwin Bijholt in Oude Pekela is Europees kampioen geworden in de Splash Red in Campione del Garda, Italië.

De Splash Red is onderdeel van de Splash-klasse, alleen heeft de Spalsh Red een groter zeiloppervlakte bovenin het zeil.

Mirthe is op haar achtste begonnen in de optimist bij de zeilschool in Blauwestad. "Daar heb ik een aantal jaar met plezier in gevaren tot ik meer uitdaging wilden en te groot werd voor de optimist. Toen ben ik overgegaan naar de Splash en hier heb ik heel veel jaren in gezeild."

Vier jaar geleden raakte Mirthe geblesseerd aan haar knie.  "Het was een klap voor mij toen ik niet meer mocht zeilen." Uiteindelijk moest ze noodgedwongen vier jaar aan de kant blijven. Dat ze na dag één op het EK in Campione del Garda aan kop ging was dan ook een verrassing.

"Ik wist dat ik dat niet kon volhouden." Strijden om de prijzen was op dit EK ook niet haar hoofddoel. "Ik kwam niet voor de winst, maar meer om te genieten en om weer een keertje te kunnen zeilen. Het is alleen heel anders gaan lopen dan ik zelf had gedacht."

Door op de slotdag eerste en derde te worden, pakte ze overall de 'bronzen plak'.