Open dag FC Groningen van 13.00 tot 17.00 uur

Winschoten/Groningen - De jaarlijkse open dag van FC Groningen vindt vandaag, 5 augustus, plaats. Supporters en belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in en rond het stadion, waar diverse activiteiten worden gehouden. Uiteraard is de toegang bij alle activiteiten tijdens de open dag geheel gratis.

Tijdens de open dag is het mogelijk een uniek kijkje achter de schermen te krijgen bij FC Groningen. Daarnaast zijn er rondom het stadion verschillende activiteiten waaraan jong en oud kunnen deelnemen. Zo wordt er onder meer een ‘FIFA area’ ingericht waar gestreden kan worden tegen eSporter Nick den Hamer van FC Groningen. Daarnaast kan er bij verschillende attracties een balletje worden getrapt. Er is onder meer een interactieve voetbalmuur, pannakooi en footpool aanwezig.

Spelerspresentatie

Uiteraard staat ook de officiële spelerspresentatie van de eerste selectie op het programma. De nieuwe spelersgroep en staf, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs, worden om 14.00 uur op het veld in het stadion aan het publiek gepresenteerd. Daarna zijn de spelers aanwezig op het buitenterrein, zodat er voldoende mogelijkheden zijn tot het scoren van een handtekening en/of maken van foto’s. Ook clubmascotte Groby is zondag van de partij.

Uniek is dat een geselecteerde groep kinderen (op bais van loting na inschrijving) in het stadion op het hoofdveld mag voetballen. Dit is doorgaans vanzelfsprekend alleen weggelegd voor de spelers van FC Groningen.

Programma open dag 2018:

- 13.00 uur: aanvang: buitenterrein open en stadion te bezichtigen via de stadiontour.

- 14.00 uur: spelerspresentatie (op het veld in het stadion).

- 15.00 uur: spelers tot 16.30 uur verspreid op het buitenterrein voor foto’s en handtekeningen.

- 17.00 uur: einde open dag.