Toneelvereniging UDI laat het spoken bij STAR in Stadskanaal

Onstwedde/Stadskanaal - Toneelvereniging UDI speelt van 30 augustus tot en met 2 september een serie openluchtvoorstellingen. Ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum hebben zij de samenwerking gezocht met Museumspoorlijn STAR en spelen zij daar op het perron een thriller van Arnold Ridley: De Spooktrein.

Speciaal voor deze voorstelling wordt er buiten een grote tribune gebouwd en wordt het stationsgebouw professioneel aangelicht. "Een fantastisch en natuurlijk decor voor onze voorstelling”, zegt Els Ronde, voorzitter van UDI. "We kunnen ons helemaal voorstellen hoe het stuk daar straks in de buitenlucht gespeeld gaat worden. We hebben er veel zin in.” 

In de Spooktrein stranden een paar mensen met de laatste trein op een plattelandsstation, waar ze de nacht moeten doorbrengen. De stationschef vertelt hen een beangstigend verhaal over een spooktrein die om middernacht het station passeert en adviseert het gezelschap weg te gaan. Ze besluiten toch te blijven. De gevolgen blijven dan ook niet uit...

"We hebben in totaal vier voorstellingen gepland en er zijn al behoorlijk wat kaarten verkocht”, vervolgt Els. "Mensen die dit unieke spektakel willen bijwonen, moeten dus nu wel in actie komen. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website: www.toneelverenigingudi.nl.”