Jeugddammers Demi Peters en Janick Lanting naar MTB Open in Hoogeveen

Winschoten - De traditionele zomertoernooien onder de vlag van de Wereld Dambond (FMJD) wordt van 13 tot en met 18 augustus afgesloten met MTB Hoogeveen Open. Demi Peters en Janick Lanting van Damclub Winschoten doen mee.

Deze negende editie vindt wederom onderdak in Het Knooppunt onder leiding van internationaal scheidsrechter Johan Demasure uit België. Hierbij tekent de Hoogeveense Damclub (HDC) voor de organisatie.

Han Tuenter

Het hoofdtoernooi kent dit jaar een bezetting van tussen de 90 en 100 deelnemers, die naast Nederland uit Kameroen, Senegal, België, Rusland en Mongolië komen. Bij het hoofdtoernooi maakt Han Tuenter uit Westerlee zijn debuut.

Daarnaast kent het MTB Open een invitatie-jeugdtoernooi voor talentvolle jeugdspelers. De prestaties van Demi Peters uit Bunde en Janick Lanting uit Bad Nieuweschans vielen ook afgelopen seizoen in het oog, waardoor beide wederom zijn geïnviteerd. De acht talentjes spelen in twee poules van vier spelers een zogenaamd rondtoernooi op maandag, woensdag en vrijdag, met op zaterdag de finaleronden.