Acties K6 Tegen Kanker leveren 14.000 euro op voor Ommelander Ziekenhuis

Scheemda - Stichting K6 Tegen Kanker begon anderhalf jaar geleden met een nieuwe actieperiode voor een goed doel, de kinderafdeling van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. De acties leverden maar liefst 14.000 euro op.

In een wachtruimte voor (ernstig) zieke kinderen wilde het ziekenhuis graag een EyePlay. Zo’n apparaat kost 10.000 euro en dat werd dan ook het streefbedrag van K6. Daarvoor hebben ze diverse kleinere en grotere acties op touw gezet, zoals ATB- tochten, een spinningmarathon, krentenbrodenactie, normale fietstochten (Povverdtocht), vier benefietconcerten met medewerking van onder meer Twij Körten Krzystof Goren, Simon Haaima, Wia Buze, Edwin Jongedijk, popkoor Daisybells en het Politie Orkest Noord Nederland.

Steevast ook met vaste ondersteuning van wijlen (burgemeester) Pieter Smit, die als voorzitter van het Comité van Aanbeveling overal bij betrokken was. 

Hennie Kuiper
Bijzonder trots is K6 op de ondersteuning van Hennie Kuiper. De wielericoon uit Denekamp is ook betrokken bij de stichting en hij is regelmatig van de partij bij activiteiten.

Kuiper is ook de inspiratiebron om in Frankrijk met een fietsweek de actieperiode af te sluiten. Deze week fietsen 24 Oost-Groningers met K6 vanaf het meer van Annecy vijf dagen lang allerlei bergen, bergen die ook in de Tour de Frances door de jaren heen zijn opgenomen.