Schaatsen op Boerenrockfestival

Winschoten/Drouwenermond - Nog een paar weken en dan begint het Boerenrockfestival in Drouwenermond. Donderdag 16 augustus is de start van dit vier dagende durende evenement met muziek, cross, kermis, camping en ander spektakel.

"We zitten midden in een hittegolf maar desondanks heeft de organisatie een attractie bedacht die volledig tegenstrijdig is met deze zomer", vertelt René Boiten. Hij is voorzitter van Stichting Boerenrock. "Onlangs verscheen op social media, al een maf filmpje met festivalbaron Puut, die wilde gaan schaatsen in de zomer en tot de conclusie kwam dat het echt dooi was."

"Maar boerenrock zou boerenrock niet zijn als we dit signaal niet zouden oppakken", vervolgt Boiten. "Onder het motto 'niets is onmogelijk' kun je vanaf donderdag 16 augustus de schaatsen onderbinden en je beste beentje voor zetten op de 200 vierkante meter grote schaatsbaan. Uiteraard wordt deze attractie opgeleukt met een echte après-ski bar en de bijbehorende muziek en winterse taferelen. En misschien komt de kerstman nog wel langs."

Definitieve programma

Het definitieve programma is klaar. Donderdagmorgen 16 augustus gaat om 9.00 uur de camping en het rennerskwartier open en worden de deelnemers en campinggasten muzikaal welkom geheten met een live optreden. Zorgen aan de kant, feest in het hoofd en nooit meer naar huis! De band die dit gaat doen wordt niet bekend gemaakt, dat ga je beleven. ’s Avonds gaat om 19:00 uur het festivalterrein open en dit is ook het moment dat de kermis start. In de Piratentent wordt muziek gedraaid door de DJ’s van het Dumeco team die vanaf woensdagmorgen de live uitzendingen verzorgen van Boerenrock FM, de eigen piratenzender die tot zondagavond non-stop live in de ether is. De Boerenrock tent wordt donderdag geopend met optredens van de Høksons en Høken met de Heinoos. Avondje echte Boerenrock.

Als op vrijdag 17 augustus de deelnemers de slaap weer uit de ogen hebben gewreven gaan om 12.00 uur de poorten van het festivalterrein weer open en staan op de verschillende podia de volgende acts en bands: DJ Roy, 538 DJ’s on tour, De Boetners, Van Dik Hout, Zillertal Wind, The Euro’s en Dennie Christian.

Om 16.00 uur start de extreme enduro / cross country waar meer dan 250 cross- en enduro motoren, meerdere keren, een parcours met hindernissen afleggen buiten en op het festivalterrein.

Boerenrockcross

Zaterdag 18 augustus start om 11.00 uur de Boerenrockcross met diverse crossklassen voor jong en oud. Hierbij is de gekkenhuis klasse altijd een gruwelijk, mooi spektakel en dat belooft het dit jaar met de 150 inschrijvingen zeker te worden. Muzikaal wordt deze dag opgeluisterd met optredens van de Exxbent, 5Th Wheel, DJ Roy, Mental Theo, Kobus en de Rokkers, Mooi Wark, Bökkers, Evert Baptist en de Esperando’s.

De laatste dag van het festival vindt plaats op zondag 19 augustus. Dit is de familiedag. Om 11 uur start de Boerenrock cross en er zijn deze dag nog optredens van de Leif de Leeuw band XL en van Fragment. Om 19.00 uur is het dan echt einde van de twaalfde editie en kan het bestuur en vrijwilligers, na een kleine afterparty, beginnen met het opruimen van het terrein en met het bedenken van gruwelijke plannen voor de volgende editie.

Het hele weekend is er kindervermaak waarbij kinderen gratis geschminkt worden, op springkussens kunnen spelen en/of dansen tijdens de kinderdisco met DJ Nick. En het mooie is dat kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang hebben tot het festival.

Meer informatie

Meer informatie op http://www.boerenrockfestival.nl/