Treed in de voetsporen van Tonnis Post met de fotoactie 'Mien doalders plekje'

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde toont vanaf 14 oktober de fototentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang'. Hedendaags fotograaf Dirk Kome trad daarvoor in de voetsporen van Tonnis Post. Ook het publiek kan dit doen.

Post was een Winschoter fotograaf, die naam maakte aan het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig is hij in Groningen vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde. Arts Pieter Bloemers Middendorp gebruikte deze foto’s om te strijden voor meer ‘zonlicht en versche lucht’ in toenmalige woningen. Kome ging op zoek naar de nazaten van de mensen die Post vereeuwigde en bezocht de plekken van toen opnieuw, met vaak verrassende resultaten.

Mien doalders plekje

Belangstellenden worden opgeroepen in de voetsporen van Post te treden door mee te doen aan de fotoactie 'Mien doalders plekje'. Wat is tegenwoordig ‘de woonstand’ in Groningen? Hoe leef jij?

Men kan van alles op de foto zetten, een hoekje in huis of tuin, die ene favoriete leunstoel die nog van Oom Wibo was, dee huidige ‘bedstee’ of maak een foto van jou en jouw naasten voor jouw huis, zoals ook Post dat deed. 

Ingezonden foto’s krijgen een plekje in de tentoonstelling (door middel van een digitale projectie). De mooiste foto brengt het museum uit als ansichtkaart.

Meedoen?

Meedoen kan door zijn of haar digitale foto's vóór 23 september te sturen naar info@museumdeoudewolden.nl. Vergeet daarbij niet naam en woonplaats te vermelden. Daarbij een kort verhaaltje waarom dit juist zijn of haar ‘doalders plekje’ is. Kijk voor de verdere werkwijze en voorwaarden op http://museumdeoudewolden.nl/bericht/fotoactie-mien-doalders-plekje