Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zoeken vrijwilligers in Westerwolde

Vlagtwedde/Bellingwolde - Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in Westerwolde slaan de handen ineen en gaan samen op zoek naar extra vrijwillige excursieleiders in Oost-Groningen. Geïnteresseerden kunnen de uitgebreide vacature op de site van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten bekijken.

De huidige vrijwilligersgroepen bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bestaan uit een kleine kern vaste vrijwilligers die zich frequent inzetten voor de natuur. Boswachter Anneke Epping van Staatsbosbeheer: "We organiseren regelmatig excursies en activiteiten in de streek, maar komen soms ‘handjes’ te kort. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen ondersteunen met het organiseren van activiteiten en excursies voor zowel volwassenen als kinderen."

Enthousiasme is het belangrijkste
"Belangrijkste is dat mensen lol in het vrijwilligerswerk hebben en enige algemene kennis van flora en fauna, vult boswachter Renée Nitters van Natuurmonumenten aan. Je hoeft echt niet alle planten en dieren te kennen. De bereidheid om het te leren is net zo belangrijk, zo niet het belangrijkste. Liefde voor de natuur en dat met enthousiasme over willen brengen aan anderen vinden we als boswachters het allerbelangrijkste."

Bijzondere arrangementen
Beide organisaties willen het activiteiten-aanbod in Westerwolde ook vooral uitbreiden met bijzondere arrangementen met ondernemers uit de omgeving. De (nieuwe) vrijwilligers worden actief betrokken bij de ontwikkeling er van. Daarom is creativiteit en improvisatievermogen een welkom talent. Vrijwilligers worden afwisselend ingezet zowel bij Staatsbosbeheer als ook bij Natuurmonumenten.

Aanmelden
Voor aanmelden of meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of www.natuurmonumenten.nl

Bellen mag ook; met boswachter Anneke Epping van Staatsbosbeheer, 06 20357586 of met boswachter Renée Nitters van Natuurmonumenten, 06 54295276.