Tinus en Iektje van Boven uit Vlagtwedde zijn 65 jaar getrouwd

VLAGTWEDDE - Burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde brengt vandaag - woensdag 1 augustus - een bezoek aan Tinus en Iektje van Boven.

Het echtpaar uit Vlagtwedde is namelijk 65 jaar getrouwd.

Martinus van Boven is geboren op 1 december 1931 in Borger, Iektje Meendering aanschouwt het levenslicht op 1 januari 1932 in Bellingwolde. Ze leren elkaar kennen bij De Beetse. Tinus is boerenarbeider en Iektje steekt thuis de handen flink uit de mouwen. Na twee jaar verkering stappen ze in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 1 augustus 1953 in het gemeentehuis in Sellingen.

De jonggeliefden gaan wonen in Nieuw-Buinen. Na zo'n 46 jaar is het echtpaar verhuisd naar Bellingwolde. Na twee jaar worden de verhuisdagen wederom ingepakt. Het uitpakken gebeurt in hun woning in Vlagtwedde.

Tinus heeft om de kost te verdienen verschillende werkzaamheden verricht. Hij stond op de loonlijst van onder meer de glasfabriek Meursing in Nieuw-Buinen, de radiatorenfabriek Duintje in Wildervank en Fasto in Buinen. Iektje heeft in de gezinshulp gewerkt.

Het briljanten echtpaar heeft twee zoons, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De gezamenlijke hobby's zijn vissen en bingo in het dorpshuis in Gasselternijveenschemond en camping De Iembarg in Jipsingboertange en Tinus onderhoudt de tuin. Iektje vindt het fijn om te breien.