FACT-team Lentis in Winschoten doet mee aan de Ironman in Frankrijk

Winschoten - Het FACT-team van Lentis in Winschoten doet op 25 augustus mee aan de Ironman 70.3-triatlon in Vichy, Frankrijk. Medewerkers en cliënten gaan individueel of in estafetteverband 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen.

Met hun deelname willen ze geld bijeen brengen voor leefstijlbegeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoeningen. Het team doet mee onder de naam 'Tri Team Go Nuts'.

Eén van de organisatoren is Anja Blokzijl, verpleegkundige bij FACT-Winschoten. "We willen met humor, nuchterheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme iedereen om ons heen op een positieve manier mede bewust maken van het belang van een goed onderhoud van lichaam en geest."

Tri team Go Nuts

Tri Team Go Nuts is in de zomer van 2016 ontstaan als vriendengroep in de begeleiding van een door kanker getroffen lid van dit team. Het moeilijke eerste jaar na genezing is gezamenlijk opgepakt door een gezond en stevig doel te kiezen: een Ironman 70.3 (halve triathlon) in Zell am See. Nadat dit doel was bereikt, blijkt de groep overtuigd van 'Live a Healthy Life'. Daarom voelden ze de behoefte om door te gaan voor een ander (goed) doel, de leefstijlbegeleiding van cliënten van FACT-team Winschoten van Lentis.

Meer informatie

Op de website www.triteamgonuts.nl staat meer informatie en kan men dit mooie doel op een eenvoudige manier financieel ondersteunen.

Leefstijldag

Als vervolg op de Ironman organiseert het FACT-team een Leefstijldag op zaterdag 15 september van 11.00-16.00 uur op het terrein van Lentis aan de Stikkerlaan 1 in Winschoten. Alle cliënten worden hiervoor uitgenodigd. De dag wordt geopend met dans. Er zijn allerlei kraampjes, waaronder van Clubhuis de Horizon, Menzis, Huis voor de Sport en Blenderbikes. En natuurlijk gezonde hapjes en drankjes.

Meer bewegen

Jeannet van Dijk, teamleider van FACT Winschoten: "Met de Leeftstijldag willen we samen met het Huis voor de Sport onze cliënten stimuleren om meer te bewegen. Maar omdat de drempel naar een vereniging of sportschool vaak hoog is voor de cliënten willen we ze daarbij samen met de sportscholen en verenigingen begeleiden. Daarom hebben we hen gevraagd om ons daarbij te helpen. Bijvoorbeeld door een korting op het lidmaatschap/sport carrousel of een andere bijdrage om de drempel te verlagen."