Gloednieuwe wandeltocht: 1,2,3,4 Onstwedde

Onstwedde - Eén gemeentehuis, twee brinken, drie kerken en vier molens. Het is niet allemaal meer in oude luister aanwezig, maar het zijn wel de locaties waarlangs de zes kilometer lange route van het nieuwe wandelevenement 1,2,3,4 Onstwedde de deelnemers op woensdag 8 augustus leidt.

Onderweg zijn er diverse vertellingen, scènes en demonstraties over het verleden van Onstwedde.

"De wandeling is opgezet voor zowel bewoners van dorp en regio die iets meer te weten willen komen over de historie van Onstwedde als voor toeristen en recreanten die het gebied wat beter willen leren kennen", vertelt Jan Hidde Wilzing namens dorpsbelangenorganisatie stichting Ocrea. "De wandeling vindt plaats in de schoolvakantie zodat er in deze regio een leuke extra activiteit is voor toeristen."

Ocrea organiseert deze wandeling samen met de Onstwedder Handelsvereniging en stichting Onstwedder Gaarv’n. Exploitant Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling is betrokken als adviseur.

Door en rond Onstwedde

De wandeling 1,2,3,4 Onstwedde leidt de wandelaars in groepsverband onder leiding van een gids door en rond Onstwedde. De deelnemers komen van alles te weten over de geschiedenis van Onstwedde, onder meer het voormalig gemeentehuis, de moord op pastoor Else, de Engelse piloten in de Tweede Wereldoorlog, de drie juffers van de Juffertoren en de vier molens van Onstwedde. Stichting Onstwedder Gaarv’n verzorgt onderweg enkele demonstraties oude ambachten. Ook is er voor de deelnemers een versnapering.

Start en finish

De wandeltocht 1,2,3,4 Onstwedde vindt plaats op woensdagavond 8 augustus van 18.30 tot ongeveer 21.00 uur. Start en finish van de wandeling zijn bij de Nederlands-hervormde kerk (met Juffertoren) aan de Kerklaan 9 in Onstwedde. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden

Aanmelden kan via 1234@onstwedde.info