Nieuwe voorzitter voor Jeugdfonds Sport Groningen

Winschoten/Groningen - Tjeerd van Dekken is per 20 juli 2018 de nieuwe voorzitter van het Jeugdfonds Sport Groningen. Hij neemt het stokje over van Albertiene Hadders die sinds de start van het Jeugdfond Sport in 2007 voorzitter was.

Na meer dan 10 jaar voorzitter te zijn geweest van het Jeugdfonds Sport Groningen heeft Albertiene Hadders het stokje overgedragen aan Tjeerd van Dekken. Als lid van de Tweede Kamer en woordvoerder Sport heeft hij zich altijd ingezet voor kinderen uit armere gezinnen. Hij stond onder andere aan de basis van de 100 miljoen voor armoedebestrijding onder kinderen, ook wel de ‘Klijnsma-gelden’ genoemd.

Tjeerd: “Het is voor mij een mooie kans om dat werk door te zetten bij het Jeugdfonds Sport Groningen. Hoewel gemeenten meer geld beschikbaar hebben voor kinderen in armoede zijn extra bijdragen van maatschappelijk betrokken organisaties en de particuliere sector altijd zeer welkom. Zo kunnen we samen met gemeenten, onze partners en intermediairs die kinderen bereiken die vanwege hun financiële thuissituatie niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.”

Naast een nieuwe voorzitter hebben het afgelopen jaar ook Rob de Waard (directeur Huis voor de Sport Groningen) en Erwin Laanstra (manager bij PricewaterhouseCoopers Accountants) zitting in het bestuur genomen.