Harm en Eefke Nieweg zijn 65 jaar getrouwd

WINSCHOTEN/STADSKANAAL - Harm en Eefke Nieweg hebben op 20 juli hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd in het verpleeghuis Old Wolde in Winschoten.

Zowel Harm als Eefke zijn geboren en getogen in Stadskanaal. Vanwege gezondheidsredenen zijn de echtelieden twee jaar geleden verhuisd naar Winschoten. Daar worden ze liefdevol verzorgd. Het feest is in familiekring gevierd. Het briljanten echtpaar heeft eveneens bezoek gekregen van loco-burgemeester Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt. Maar de verbinding met Stadskanaal blijft altijd, want het zijn echte Knoalsters.

Harm is geboren op 10 april 1930 en Eefke aanschouwt het levenslicht op 12 april 1932. Harm woonde aan het Vrijdomstreekje en Eefke woonde aan de nabijgelegen Spoorstraat. Harm liep vaak voor het ouderlijk huis van Eefke langs. Wie begon met zwaaien weten ze niet meer, maar hier sloeg de vonk over.

Op 20 juli 1953 hebben Harm en Eefke elkaar het jawoord gegeven. Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Twee achterkleinkinderen wonen in Amerika. Harm en Eefke Nieweg hebben tot de verhuizing twee jaar geleden altijd in Stadskanaal gewoond.

Harm heeft - net als zijn vader - bij de strokartonfabriek Ons Belang gewerkt. Vervolgens heeft hij tot zijn pensioen bij Philips gewerkt.

Harm en Eefke waren één van de eerste bewoners van de woonwijk Plan Ter Maars. Ze hebben meer dan een halve eeuw aan de Groningerlaan gewoond. Daarna zijn ze verhuisd naar de Beneluxlaan. Nu wonen ze dus in Winschoten.