Inzendingen voor Groninger Scheurkalender welkom

Winschoten - Groningers kunnen nog steeds foto’s inleveren voor de Groninger Scheurkalender 2019. Met het initiatief van de Groninger Scheurkalender wil een aantal maatschappelijke organisaties de vele bijzondere en vaak ook minder bekende kanten van Groningen laten zien. Gezien door de ogen van de Groningers.

Iedereen die zich geroepen voelt kan meedoen en inzenden. Of de inzending ook in de scheurkalender van 2019 wordt opgenomen is aan de jury. Omdat er inmiddels meer dan 800 inzendingen binnengekomen zijn, is de jury al 2 keer bijeengekomen. Per slot kunnen er maar 320 inzendingen geselecteerd worden.

Noorderlicht predicaat
Stichting Fotografie Noorderlicht, huis van de fotografie in Groningen, helpt mee met het beoordelen van de inzendingen. Ze let met name op de inhoudelijke, artistieke en technische kwaliteit van de ingezonden foto’s.

Sommige foto’s springen eruit en verdienen daarmee het Noorderlicht predicaat. Tijdens de presentatie van de Groninger Scheurkalender 2019, die half oktober gepland staat, wordt bekend gemaakt welke inzendingen het predicaat hebben gekregen.

Inzenden
Inzenden kan tot 15 augustus 2018 op www.groningerscheurkalender.nl Een tekening, gedicht of kort verhaaltje inzenden mag ook. Alle inzenders ontvangen tijdens de presentatie een gratis scheurkalender.