Winschoter Jannes Smit verovert Nederland met de AlcoSlush

Winschoten - Jannes Smit uit Winschoten staat twee jaar geleden op een snikhete dag achter de bar in de stad Groningen. Wat te doen? Koel biertje pakken, of een frisje? Nee, Jannes gedachten dwalen af naar een verkoelend drankje met een 'bite'. Na een korte brainstormsessie met wat collega's komt hij op een lumineus idee: de AlcoSlush.

Hij werkt het idee verder uit, komt met een recept, maakt wat proefjes van de Slush Puppy met drank en overtuigt een fabriek van zijn vinding.

Twee jaar later wordt AlcoSlush verkocht in veertig etablissementen door heel Nederland, waaronder in vier kroegen in de Groninger binnenstad, legt hij aan de redactie van Sikkom.nl uit.

In de door Jannes gefabriceerde slush zitten al een zoetje en zuurtje verwerkt. "Die hebben van zichzelf weinig smaak, maar versterken wel de smaak die in het glas erbij wordt gedaan", laat hij in het artikel weten.

En de smaken zijn eindeloos te varieren, van rum tot whiskey en van Boswandeling tot Flugel, alle in shotjes van 0,2 centiliter.

“De smaak wordt echt gemaakt in het glas, en dat maakt het verschil met al die andere (alcoholhoudende) slushs. Het werkt echt heel eenvoudig: slush tappen in een mooi glas, smaak erbij doen en klaar. Het gaat nog sneller dan een biertje tappen", laat hij weten.

Lees het artikel op Sikkom.nl op https://www.sikkom.nl/alcoslush-verovert-vanuit-groningen-heel-nederland-en-doet-dat-in-alle-smaken/

Meer informatie over de AlcoSlush op: https://alcoslush.nl/