Het nieuwe nummer van ‘Veerten’ is uit

Stadskanaal/Onstwedde - Het zevende nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum is verschenen. Het zomernummer staat weer boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

In deze Veerten staan artikelen over 100 jaar koopmannen Muthert in Musselkanaal, het eerste theater van Stadskanaal, het tragische verhaal van Lammert Munneke uit Ter Apelkanaal, het dagboek van een Indiëganger uit Zandberg, de opening van de watertoren van Stadskanaal in 1936, Sterglas Wilbrink in Musselkanaal en over de geschiedenis van de melkfabriek in Laude.

Ook de vaste rubrieken waarin krantenberichten, collectiestukken en de agenda van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.

Westerwolde

Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar de streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor 4,95 euro bij de boekhandels in Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel, bij SHC de oude Stelmakerij in Sellingen en uiteraard bij het Streekhistorisch Centrum zelf.

Meer informatie

Voor meer informatie: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl (Helen Kämink).