Damster Demi Peters toegelaten tot de Centrale Meisjes Training

Winschoten - De 12-jarige Demi Peters uit Bunde, lid van Damclub Winschoten, is door de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) toegelaten tot de Centrale Meisjes Training (CMT).

Door de prestaties op de landelijke selectiedag in Arnhem januari dit jaar, is Demi samen met clubgenoot Janick Lanting uit Bad Nieuweschans in de eerste instantie toegelaten tot de Centrale Pupillen Training (CPT).

Talentvolle meisjes

Daarnaast heeft de KNDB een aparte groep voor talentvolle meisjes, de CMT in Wageningen. Daar wordt zes keer per jaar in de weekenden in het clubgebouw van de plaatselijke damclub WSDV door Heike Verheul en Ester Vermuijen een training verzorgd voor deze groep, die bestaat uit een 20 tal talentvolle meisjes.

Daarnaast verlangt de KNDB dat deze jongelui deelnemen aan enkele damtoernooien.

Demi en Janick begonnen dit jaar aan het Jeugdtoernooi in Ens (NOP). Van 13 tot en met 18 augustus reizen de jongelui af naar Hoogeveen waar ze deelnemen aan het Jeugdtoernooi van MTB Open.

Schooldammen
Demi Peters en Janick Lanting zijn beiden via het schooldammen (Obs Houwingaham in Bad Nieuweschans) in aanraking gekomen met de damsport. Mede door het schooldammen en Regio Cup-jeugdtoernooien vielen hun prestaties in het oog. Na aansluiting bij de jeugdafdeling van Damclub Winschoten kregen beide al vrij snel de nodige theorie onder de knie.