Meer bezoek voor Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela - Museum Het Kapiteinshuis te Nieuwe Pekela heeft vorig jaar meer bezoek mogen verwelkomen dan een jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag dat eind vorige week werd gepresenteerd.

Totaal stapten 1148 bezoekers over de drempel. Het grotere aantal werd vooral veroorzaakt door activiteiten die door derden werden gehouden. Bijvoorbeeld de Rabo fietstocht door de gemeente Pekela en de try out van het project Spinbarg.

Vorig jaar bleef het aantal bezoekers tijdens de reguliere openingstijden stabiel.
Onder de 1148 gasten waren 21 groepen waaronder bisschop Van den Hout en zijn gevolg tijdens zijn kennismakingsronde door het bisdom Groningen-Leeuwarden. Enkele bijzondere activiteiten waren de presentatie van het boek Daniël Jacobs

Boerma’s reis naar Engeland, toegelicht door Albert Buursma, de opening van de wisselexpo Aardewerk uit Albion en de expositie Pekelder Scheepswerven. Hendrik Hachmer, directeur van het Veenkoloniaal Museum in Veendam verzorgde in 2017 de kapiteinslezing Vrouwen en Kinderen eerst.

Het Kapiteinshuis, dat vorig jaar maar liefst 114 schenkingen en legaten in ontvangst mocht nemen en tevens enkele aankopen deed, telt op dit moment 33 vrijwillige medewerk(st)ers.