Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp deelt prijzen uit

Pekela - Het project Makkelijke Moestuin van Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp prijzen (75, 50 en 25 euro) uit aan drie inwoners van Oude Pekela.

Tuinieren op de Makkelijke Moestuin-manier is een slimme en makkelijke manier van groente kweken. Men heeft geen speciaal of duur gereedschap nodig: een schepje, een schaar en een emmer is genoeg.

De vierkante meter tuin is de letterlijke vertaling van Square Meter Garden en is gebaseerd op een methode uit de VS die al een poos geleden bedacht is door Mel Bartholomew: Square Foot Gardening. Dat systeem wordt over de hele wereld toegepast.

De Makkelijke Moestuin van Stichting Uitdeelpunt Eerste Hulp hoopt dat mensen enthousiast worden om zelf hun groente te gaan verplanten, Vooral als men weinig tot geen geld heeft en toch vers wilt eten kan het een uitdaging zijn om voor zichzelf te proberen om op een goedkopen manier aan gezonde groente te komen.

Wedstrijd

Ieder jaar start Makkelijke Moestuin een wedstrijd om mensen uit te dagen om mee te doen. De prijzen gaan uit naar degene die het idee van Makkelijke Moestuin volgens dit principe uitvoeren. Degene die kan aantonen dat het iets oplevert, zoals bijvoorbeeld de kinderboerderij in Oude Pekela, waar men één bak alleen met pepermunt vol had. Van de opbrengst kan er pepermuntthee verkocht worden in het theehuis.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via dianakuiper17@hotmail.com of 06-82609489. Meer informatie op https://www.makkelijkemoestuin.nl/