Oldambt Aktief laakt de houding van coalitiepartijen

Winschoten - Fractievoorzitter Nico Postmus van Oldambt Aktief is boos. Hij laakt de houding van de coalitiepartijen over de geplande Zonneweide in Finsterwolde en het illegale mestbassin in 't Waar.

"Wat is het toch met een aantal partijen in onze gemeenteraad?", vraagt Postmus zich af. Hij refereert onder meer aan de raadsvergadering van 16 juli waarin de zonneweide in Finsterwolde en het mestbassin op de agenda stond.

"Voor de zonneweide moet weer een draagvlakonderzoek gedaan worden, om tot een definitieve keuze te komen. Waarom nog weer een onderzoek wat 17.000 euro gaat kosten?", vraagt Postmus zich af. 

"Zonde van het geld en dat terwijl men weet, welke keuze de bevolking wel graag zou zien: een coöperatie waar alle deelnemers direct van kunnen profiteren. Dat is het eerlijke en oprechte streven van de betrokken inwoners."

Mestbassin

Zoals bekend heeft het melkveebedrijf Waarhoek aan de Hoofdweg een illegaal mestbassin gebouwd. Het lijkt er echter op dat de ondernemer desondanks een vergunning krijgt. Dit tot verbazing van Postmus. "Laten we één ding duidelijk stellen, illegaal is toch echt illegaal en niet zoals nu gebeurt, achteraf legaliseren, dan kan toch niet?"

Volgens Postmus is het Oldambtster college bang dat  de ondernemer een rechtszaak aanspant en die zou winnen. Mocht dit het geval zijn, dan zou de ondernemer een schadeclaim kunnen indienen. "Maar wat als hij verliest?", vraagt Postmus zich af, "dat is toch aannemelijker?"

"Dit is de raad intimideren: onvoorstelbaar!"