Word gastgezin voor Mint uit Thailand

Winschoten - Mint is een Thais meisje die in augustus naar Nederland zal komen voor een studiejaar op een middelbare school. Zij zal naar Nederland komen via AFS, oftewel ‘American Field Service’, een organisatie die al 70 jaar uitwisselingen tussen Nederlandse en buitenlandse jeugd verzorgd. Momenteel wordt met spoed gezocht naar een gastgezin voor de 16-jarige Thaise.

Mint houdt in haar vrije tijd veel van fotografie, lezen, reizen en tuinieren. Ze heeft al veel landen in Azië bezocht en wil nu graag wat meer van de Europese landen zien. Ook ziet zij haar uitwisseling als een kans voor een stukje persoonlijke ontwikkeling. Op haar school in Thailand is ze een van de beste leerlingen van de klas. Daarnaast is zij erg betrokken bij schoolactiviteiten als het organiseren van welkomstkampen voor de eerste klas.

Allerlei soorten en maten

Voor dit Thaise meisje wordt nu namens AFS Nederland een gastgezin gezocht. Gastgezinnen en gastouders zijn er in allerlei soorten en maten, alleenstaand of samen, van heel uiteenlopende leeftijden, gay of straight, met en zonder kinderen. In principe komt iedereen die zijn huis (en hart) open wil stellen voor een jongere in aanmerking om gastouder te worden. Uiteindelijk zijn vooral zorg en ondersteuning het allerbelangrijkste om haar te helpen zich thuis te voelen in Nederland. Mint bereidt zich nu voor op haar vertrek naar Nederland en zou dolgraag de zekerheid hebben dat een gezin in ons land erop wacht om haar gastvrij te ontvangen.

Contact

Wie nog wat extra ruimte en liefde over heeft om gastgezin te worden voor een Thais meisje, kan telefonisch of per mail contact opnemen met AFS: 085-0471525 of info@afs.nl voor een vrijblijvend praatje!