Ontmanteling hennepkwekerij aan de W.H. Bosgrastraat in Oue Pekela

Door de politie is een hennepkwekerij aan de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela ontdekt en ontmanteld. Er zijn in totaal 171 hennepplanten gevonden.

De politie is voor nader onderzoek het pand binnengegaan en is op de
hennepkwekerij gestuit. Burgemeester Jaap Kuin benadrukt geen hennepkwekerijen te dulden in één van de dorpen in Pekela. Jaap Kuin: “Dan grijpen we samen met de politie in.”

Damoclesbeleid
De gemeente gaat, aanvullend op deze politieactie, het Damoclesbeleid toepassen. Dit betekent in dit geval een sluiting van het pand, op last van de burgemeester, voor de duur van 3 maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kunnen naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang bij direct ingrijpen
Thuiskwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de straat. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres.

Kuin: “Zodra het vermoeden er is dat er zich een hennepkwekerij bevindt in een woning of pand, dan grijpen we in samen met de politie. Het feit dat een woning schade kan oplopen, met alle gevolgen van dien zoals brand, als gevolg van een illegale hennepkwekerij bij de buren, is reden genoeg om van verdachte adressen melding te maken bij de politie.”

Melding maken

Melding maken kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800–7000.