Prijswinnaars fotowedstrijd gemeente Westerwolde bekend

Vlagtwedde - De eerste gemeentegids van Westerwolde verschijnt eind dit jaar. De gemeente wil de gids niet alleen vóór de inwoners maken, maar ook mét. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij inwoners hun mooiste foto’s konden inzenden.

De gemeente is aangenaam verrast met de bijna honderd inzendingen. De drie winnende foto’s worden gepubliceerd in de gemeentegids. Waarnemend burgemeester Leendert Klaassen reikte woensdagmiddag de prijzen uit aan de winnaars.

Eerste prijs

De eerste prijs (75 euro) gaat naar Sandra Meulman uit Vlagtwedde. De gemeente prijst haar foto om de herkenbaarheid en vindt dat hier een typisch stukje Westerwolde op te zien is. De foto laat goed zien waarom Westerwolde wel eens het best bewaarde geheim van Nederland wordt genoemd. Ook het perspectief van de foto is goed gekozen.

Tweede prijs

De tweede prijs (50 euro) is voor Wiarda Boneschansker uit Bellingwolde. De gemeente is onder de indruk van het prachtige lijnenspel op de foto. Het kanaal, waarin de bomen heel mooi worden weerspiegeld, is kenmerkend voor Westerwolde. De gemeente vindt de foto in haar totaliteit een sfeervol plaatje.

Derde prijs

De derde prijs (25 euro) is gewonnen door Alie Veen uit Vlagtwedde. De foto valt op door de rust die zij uitstraalt. Deze rust is typerend voor Westerwolde. De gemeente prijst de foto om het mooie kleurenspel: helderblauw gecombineerd met felgroen. De oplettende kijker ziet een ree op de foto. Dit bijzondere detail maakt het plaatje compleet.