Weekendschool ontvangt cheque van Round Table Winschoten

Winschoten - De zesde editie van de Oldambster Nachtrit, georganiseerd door de Ronde Tafel 41 (RT41), vond plaats op 30 juni. De serviceclub ondersteunt met elke editie een goed doel. Dit jaar is s gekozen voor de Weekendschool Oldambt.

De Weekendschool houdt in de weekenden lessen en workshops voor kinderen, om zich te kunnen oriënteren op de mogelijkheden die zij hebben op de toekomstige arbeidsmarkt. Met bezoeken en workshops aan bedrijven willen ze de kinderen bijvoorbeeld zo veel mogelijk beroepen laten zien, zodat zij een goede beroepskeuze kunnen maken.

Cheque van 2500 euro

De Weekendschool ontving van RT41 een cheque ter waarde van 2500 euro. De bestuursleden waren zichtbaar verrast door het hoge bedrag. "We hadden iets van 250 euro verwacht of misschien 600 euro in het gunstigste geval. Dit gaaat onze verwachting te boven, geweldig!", aldus de bestuursleden.

Een deel van het geld wordt besteed aan onder meer lesmaterialen, entree en vervoer.

Om te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot Weekendschool Oldambt is deelnamen voor hen geheel gratis. Met giften als deze kan dit gewaarborgd blijven.

Foto's Marcel Lameijer