Kwaliteit zwemwater redelijk goed ondanks de warmte

Winschoten - De temperaturen zijn de laatste weken (ver) boven de 20 graden Celsius. Desondanks in het met het zwemwater redelijk goed gesteld. Veel zwemplassen in Oost-Groningen hebben zelfs het predikaat 'goed'.

Het water wordt tijdens het zwemseizoen, tot 1 oktober, iedere twee weken gecontroleerd. Als het water van een zwemplas blauwalg bevat, plaatst de provincie waarschuwingsborden om zwemmers hierover te informeren. Buiten het zwemseizoen worden de borden weggehaald.

Meer informatie
Het is overigens altijd verstandig direct na het zwemmen te douchen. Wie gezondheidsklachten krijgt na het zwemmen in aangewezen zwemwater, dient altijd contact op te nemen met zijn of haar huisarts of GGD Groningen.

Overizicht

De zemplassen in (Zuid)Oost-Groningen die als 'goed' worden bestempeld zijn: Beertsterplas in Beerta, Camping Plathuis in Bourtange, Camping Wedderbergen in Wedde, De Barkhoorn in Sellingen, De Bouwte in Midwolda, De Papaver in Sellingen, De Sellingerbeetse in Sellingen, Heeresmeer in Nieuwe Pekela, Kemperpark in Bellingwolde, Borgerswold in Veendam, Natte Horizon in Bourtange, Noordrand Oldambtmeer in Midwolda, Parc Emslandermeer in Vlagtwedde, Plan Zuid in Oude Pekela, Strand Zuid in Blauwestad

Een negatief zwemadvies is uitgegeven voor de Veendiepplassen in Bellingwolde en Wedderbergen, Urnenhoeve in Wedde. Voor Langebosch in Veendam geldt een waarschuwing