Kiosk Heeresmeer weer open

Nieuwe Pekela - De kiosk bij het kleine Heeresmeer in Nieuwe Pekela gaat over twee weken weer open. Het gebouwtje heeft gedurende twee jaar niet gefunctioneerd.

Beheerder wordt Jan Zuur uit Nieuwe Pekela. Zuur is momenteel vrijwilliger bij ontmoetingscentrum De Kiepe waar hij bardiensten verricht en waar hij kookt bij eetpunt De Samenleving.

De komende dagen maakt de nieuwe beheerder de kiosk weer operationeel. Zuur gaat onder anderen snacks verkopen, andere frituurproducten, ijs, frisdrank en snoep. Geen alcohol en tabaksartikelen. In het gebouw is een toiletgroep aanwezig.

Toezicht

Jan Zuur gaat ook toezicht houden en ervoor zorgen dat het zandstrandje schoon blijft. De huidige aanwezige groep ganzen, die het strand vervuilt, wordt gevangen en wordt naar een andere locatie gebracht. Op het strand komt nieuw zand en volgend jaar wordt een nieuw terras aangelegd. De openingstijden van de kiosk lopen vanaf het middaguur tot ongeveer zeven uur ’s avonds.

Met de gemeente Pekela is afgesproken dat de kiosk dagelijks is geopend als de buitentemperatuur minstens 17 graden bedraagt.