Kinderraad Noord geeft startsein voor een schone Parkwijk

Winschoten - De grote vakantie staat voor de deur en dan spelen kinderen, groot en klein, weer vaak buiten. Dat betekent dus, meestal op straat of voor de huizen. Voor de kinderen van Winschoen-Noord geen vanzelfsprekendheid. Daarom zijn ze een actie gestart voor een schone Parkwijk.

De kinderen willen graag een eigen speelplek. Het éne speeltuintje is weggehaald -het stond ook erg achteraf - het andere is, volgens de kinderen, ronduit vies. "De nieuwe Wijkontmoetingsplek (WOP-veldje) isheel leuk, en ook het basketbalveldje aan de Dierenlaan, maar goed spelen kan je er niet want overal ligt hondenpoep", klagen de kinderen.

Realistischer

Toen iemand vervolgens opperde om samen actie te ondernemen was snel de Kinderraad geboren. De 'wilde ideeën' van het begin zijn ondertussen realistischer en een vaste kern is nog altijd actief. Mona Westmaas van Stichting Be Your Neighbour, Wijkplatform Parkwijk en enkele ouders, sluiten daarbij aan om de ideeën, wensen en behoeften van de jeugd en jongeren mee vorm te geven.

Uit zichzelf ondernemen de jongeren ook het één en ander. Zo verzorgden twee meiden van de Kinderraad een  actie voor de verjaardag van een erg zieke buurtgenoot die - zonder er veel ophef van te maken - altijd doet wat hij kan voor de buurt.

Hondenpoepzakjes

Om de wijk vrij te krijgen van hondenpoep vragen de jongeren van de Kinderraad Noord alle bewoners om hun hond niet meer rondom of op de speelplaatsen en op de stoep uit te laten. Ze delen daarbij hondenpoepzakjes uit.

De schoonmaakactie, die zaterdag 21 juli wordt gehouden, is door de kinderen zelf bedacht. Het oorspronkelijke idee was om de grote mensen te laten zien dat ze ook wat terug willen doen als de grote mensen ook hun best doen. 

Startpunt

De kinderraad nodigt alle jongeren, groot en klein, die gebruik (willen) maken van de speelveldjes uit , om mee te doen aan de actie. Ook ouderen wordt opgeroepen mee te helpen. Startpunt is het basketbalveldje aan de Dierenlaan, aanvang 10.00 uur. Daar krijgen de deelnemers instructies en kan men aan de slag met grijper en vuilniszak. Begonnen wordt de rommel bij de speelveldjes, en daarna de straten eromheen, op te ruimen.

De feestelijke afsluiting met een spelletjesmiddag is van 12.00 tot 14.00 uur.

Opgeven

Opgeven voor de schoonmaakactie kan tot en met donderdag 19 juli via 06-11727503 (SMS of bellen), of door een briefje in de bus te doen aan de Beverhof 97. E-mailen kan ook: mijnbuurt@beyourneighbour.nl, onder vermelding van 'Zwerfvuilactie Kinderraad'. 

Eigen foto's