Potverteren bij Eetpunt De Samenleving

Nieuwe Pekela - Bij Eetpunt De Samenleving in ontmoetingscentrum De Kiepe in Nieuwe Pekela was het medio vorige week feest. Wat de leiding had georganiseerd leek nog het meest op het begrip potverteren. Geld dat over was omzetten in een maaltijd.

Derhalve werd op het plein vóór het dorpshuis een megabarbecue gehouden in samenwerking met cateringbedrijf Kip uit Alteveer. Bijna 50 personen, waaronder alle vrijwilligers schoven aan en lieten zich de opgediende gerechten goed smaken.

"Potverteren. Zo was het eigenlijk ook wel een beetje”, zegt vrijwilliger
Peter Boon. "We hadden wat centen over. Mede vanwege het mooie weer besloten we tot het houden van een maaltijd in de open lucht. En dat is gezien alle reacties heel goed gelukt.”

Enkele jaren

Het Pekelder eetpunt bestaat al weer enkele jaren. Elke woensdag rond het middaguur komen zo’n 30 plaatselijke vijfenzestigplussers naar De Kiepe om tegen geringe kosten te genieten van een warme maaltijd. Op maandag komen er rond de 15 deelnemers. Boon zegt te hopen dat het aantal gasten dat op maandag komt zich de komende tijd gaat uitbreiden.