Feestelijke concerten op carillons museum Heiligerlee en d'Olle Witte

Winschoten - Er worden woensdag 25 en vrijdag 27 juli feestelijke concerten gegeven op respectievelijk de carillons van het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee en de Marktpleinkerk in Winschoten. Deze concerten maken deel uit van de Week van de beiaard, georganiseerd in het kader van het 25-jarig bestaan van de Stichting Klokkenspel Groningen.

Gedurende deze week zijn er elke dag concerten op één van de zeven carillons die onze provincie rijk is.

Het concert in Heiligerlee, dat om 13.00 uur begint, wordt verzorgd door Levina Pors. Zij brengt een zeer gevarieerd repertoire ten gehore met tal van bekende composities die speciaal voor het carillon zijn bewerkt.

De klokken van de Winschoter toren, in de volksmond d'Olle Witte, worden de donderdag erop vanaf 15.00 uur bespeeld door Adolph Rots, die als beiaardier binnen en ver buiten de provincie zijn naam ruimschoots heeft gevestigd.

Adolph speelt composities uit de acht Groninger Beiaardboeken die zijn geproduceerd en uitgegeven met muziek van in de provincie Groningen werkzame beiaardiers, of zijn ontstaan ter gelegenheid van enkele internationale beiaardconcoursen op het carillon van de Martinitoren.