Flybe viert belangrijke mijlpaal voor route tussen Groningen en London Southend

Winschoten/Groningen - Een belangrijke mijlpaal voor de route Groningen – Londen: Stobar Air heeft, in samenwerking met Flybe, meer dan 3000 vluchten uitgevoerd tussen Groningen Airport Eelde en London Southend Airport.

Drie keer per dag vliegt Flybe/Stobart Air tussen Groningen en Londen. Een toestel van Flybe is gestationeerd op Groningen Airport Eelde: het vliegtuig start en eindigt altijd in Groningen. De vliegtijden zijn aantrekkelijk en passend bij zowel zakelijke als leisure passagiers.

In minder dan een uur tijd kunnen passagiers reizen van de luchthaven in Southend naar het centrum van Londen. Vanuit het vliegtuig is de reiziger binnen 15 minuten in de trein. Er gaan 6 treinen per uur, die de passagiers in ongeveer 45 minuten van centrum naar luchthaven vervoeren.

Greame Buchanan, Managing Director Stobart Air: “We zijn trots om deze mijlpaal in Groningen te vieren. Sinds de start van de route in 2014 is het ons doel geweest om passagiers de beste ervaring te geven.”

Bowy Odink, Commercieel manager Groningen Airport Eelde: "Met 3000 vluchten is Flybe/Stobart Air een belangrijk onderdeel geworden van de infrastructuur van Noord-Nederland. Met de 3 dagelijkse vluchten is het Noorden bereikbaar en kan de noorderling binnen 3 uur van huis of kantoor in hartje Londen zijn. Onmisbaar voor de regio; waarvandaan dagelijks vele mensen naar Londen reizen."

Over Stobart Air
Stobart air is een regionale franchise partner voor bekende luchtvaartmaatschappijen. Stobart Air voert vanuit de basissen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland wekelijks 940 vluchten uit, verspreid over 43 routes en 11 Europese landen. Onder de vlag van Flybe voert Stobart Air vluchten uit vanuit London Southend Airport. Het hoofdkantoor van Stobart Air staat in Dublin, in totaal werken er meer dan 570 mensen.