Carine Stevens exposeert in De Klinker

Winschoten - Al sinds de opening van cultuurhuis De Klinker in Winschoten vormen exposities een belangrijk onderdeel van het aanbod. Plaatselijke, regionale, maar ook landelijke kunstenaars krijgen de gelegenheid hun werk te tonen.

De exposities variëren van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. Van 4 juli tot en met 29 september zijn schilderijen te zien van kunstenares Carine Stevens, woonachtig in de provincie Brabant. Belagstellenden kunnen de expositie bezichtigen tijdens openingstijden van De Klinker.

Beeldende Vorming

Carine Stevens is geboren in Enschede, maar woont al geruime tijd in Brabant. Ze volgde de opleiding Beeldende Vorming aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar ze in 1989 haar diploma behaalde. Na haar studie is ze in het onderwijs en de zorg werkzaam geweest, maar ze is zich als vrij kunstenaar altijd verder blijven ontwikkelen, met name in het schilderen en keramisch vormgeven.

De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op het tekenen en schilderen met mensen met psychiatrische problematiek en/of een persoonlijkheidsstoornis. Dit vanuit haar visie dat onder andere tekenen en schilderen een brug kan zijn die mensen met elkaar verbindt; ze met elkaar in gesprek brengt. De schilderijen die ze in De Klinker exposeert zijn vooral abstract, waarbij kleurgebruik, sfeer en het gebruik van verschillende materialen kenmerkend zijn.

Mixed media

Daarnaast zijn er veel mixed mediaportretten. Portretten van vrouwen die naar binnen gekeerd zijn, in hun emotie. Het zijn veelal verstilde portretten, met veel gevoel voor kleur en structuur.

De exposities duren doorgaans drie maanden en worden georganiseerd door bibliotheekmedewerkster Henriette Wolda.