Nieuwe kaartautomaten op regionale stations in Friesland en Groningen

Winschoten - Arriva is gestart met het vervangen van alle kaartautomaten – zowel de eigen als die van NS – op de regionale stations in Friesland en Groningen. Per station komt er één Arriva-kaartautomaat voor terug. Op de stations Groningen en Leeuwarden, waar NS ook rijdt, blijven de automaten van NS actief.

De nieuwe kaartautomaten bieden de mogelijkheid om contactloos te betalen met pin en creditcard (Maestro, Visa, Mastercard en V-pay worden ondersteund), en accepteren buitenlandse betaalkaarten. Daarnaast zijn de kaartautomaten voorzien van een eenvoudig en overzichtelijk touchscreen menu.

Betalen met contant geld is uit veiligheidsoverwegingen niet meer mogelijk. Dit past in het landelijke plan ‘Op weg naar cashloos betalen’. Sinds dit voorjaar is het in geen enkele bus van Arriva meer mogelijk met contant geld te betalen.

Internationale treintickets

Het is niet mogelijk om bij de nieuwe kaartautomaten internationale treintickets (waaronder Binnenland Plus assortiment) en een anonieme OV-chipkaart te kopen. Voor de aanschaf van internationale treintickets kunnen reizigers terecht bij een kaartautomaat van NS of bij een van de gezamenlijke OV-servicepunten op de stations in Leeuwarden of Groningen. Een anonieme OV-chipkaart kan gemakkelijk online aangeschaft worden via www.ovshop.nl of bij een OV-servicepunt of verkooppunt. Deze verkooppunten zijn eenvoudig te vinden in de Arriva app of via ovchipkaart.nl