'Winschoter' poolteam Nederlands kampioen

Winschoten - Poolteam TaG Sodom is Nederlands kampioen in de klasse 'Teams 2e en 3e klasse' geworden in Hague 5 in Den Haag.

Wia Swijgman: "We zijn begonnen in Boelies Pub in Winschoten als Dads Army. Na de sluiting zijn we verkast naar Tasmania Groningen, waar we verder zijn gegaan onder de naam TaG Sodom, met toch een stukje Winschoten meegenomen in de naam."

TaG Sodom speelt competitie poolbiljart in de 2e klasse afdeling Noord . Dit wordt door het hele land georganiseerd door de KNBB.

Kampioen

Het seizoen begon voor TaG Sodom in oktober 2017. Swijgman: "We speelden wekelijks onze wedstrijden in Groningen, Assen en Leeuwarden. Juni 2018 werden we kampioen van de afdeling Noord. We spelen vier spellen per wedstrijd: eight, nine en tenball en straight."

Op het NK in Den Haag won TaG Sodom haar eerste wedstrijd tegen De Fatsoos uit Almere met 2-1. Daarna werd Were solid right? uit Enschede met dezelfde cijfers verslagen.

Vervolgens bleken Niemand uit Rotterdam (3-0) en Break & Play uit Amsterdam (2-1) te sterk. De slotwedstrijd tegen H5 de Boel uit Den Haag werd wel gewonnen, 2-1, waardoor TaG Sodom zich wist te plaatsen voor de finale.

Eindstrijd

In de eindstrijd moest TaG Sodom het wederom opnemen tegen team Niemand in een best of five. Het werd een spannende finale met veel techniek en kunde. Dit keer bleken de Winschoters met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers .

Beste speler van de dag was ons teamlid Georg Stettinger; hij won al zijn partijen.

1e klasse

Volgend seizoen komt TaG Sodom uit in de 1e klasse. Het Team bestaat uit Erwin de Roo, Patrick Schoorel, Georg Stettinger, Mariëlle Jansen, Jerome Kluk, Ivo Huisjes en Errol Sewnaik. Wia Swijgman is  captain van het team. Zij houdt zich daarnaast -  samen met Erwin de Roo - bezig met de organisatie, planning, en de werving van nieuwe teamleden.

Ivo Huisjes en Errol Sewnaik stoppen volgend seizoen.