SWD zoekt buurtbemiddelaars

Winschoten - Stichting Welzijn en Dienstverlening zoekt met spoed vrijwilligers die zich willen inzetten als buurtbemiddelaar.

Als mensen dicht op elkaar wonen kunnen conflicten en ergernissen ontstaan. Irritaties kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld harde geluiden van de buren of rondslingerend vuil. Door niet of niet meer met elkaar te praten kan dat uit de hand lopen. Buurtbemiddeling is er om dit te voorkomen en helpt mensen om burenruzies op te lossen.

De vrijwilligers worden goed getraind om te luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. Ze begeleiden ruziënde partijen naar een gezamenlijke oplossing voor hun conflict. Daarbij gaan ze er vanuit dat zelf oplossingen bedenken beter is dan dat een andere partij een oplossing oplegt. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich herhaalt. De buurtbemiddelaar helpt om de mensen er samen uit te laten komen. De buurtbemiddelaars worden begeleid door de coördinator van Stichting Welzijn en Dienstverlening.

Neem voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger contact op met Lisette Stuut via l.stuut@s-w-d.nl of via 0596 - 650 787.