Arno van der Heyden opent theaterseizoen De Klinker

Winschoten - Gratis previews, optredens en voorstellingen

Het weekend van 14, 15 en 16 september barst het weer van de activiteiten tijdens de opening van het nieuwe theaterseizoen, ofwel het Tellerlikker Festival. In en rondom De Klinker is er van alles te beleven. Onderdeel van dit festival is de seizoenspresentatie op vrijdagavond. Niemand minder dan Arno van der Heyden neemt de rol van spreekstalmeester op zich.

Hij vertelt welke voorstellingen aankomend seizoen in De Klinker te zien zijn en welke producties niet te missen zijn. Verschillende artiesten maken tijdens deze avond hun opwachting. Welke artiesten dit zijn, blijft nog even geheim. De seizoenspresentatie begint om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom. Aanwezig zijn? Aanmelden kan via marketing@indeklinker.nl.

Robotjes programmeren

Naast de seizoenspresentatie op vrijdagavond zijn er op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de foyer op de begane grond gratis voorstellingen voor de jeugd, zoals de voorstelling Dikkie Dik en de Taart en een optreden van theatergroep Yalla Yalla. Op het podium lees een medewerker van de bibliotheek voor uit een bekend prentenboek. De eerste verdieping van het gebouw is een waar walhalla voor kids. Ze kunnen er schminken, knutselen, bouwen met blokken, robotjes programmeren, verkleden, tekenen, verven of zich uitleven in de Kikker Kunst Speeltuin.

In de Rabozaal verzorgt het Kunstencentrum diverse optredens muziek, zang en dans. Wie zelf ook op muziek-, dans- of theaterles wil neemt een kijkje op de tweede verdieping, waar het Kunstencentrum een Open Dag houdt. Verschillende docenten zijn aanwezig voor een demonstratie of informatie. De bezoeker komt alles te weten over radio of tv maken bij RTV GO, gevestigd in De Klinker en ook zij houden open huis.

Gratis avondvoorstelling ‘Het Groot Niet Te Vermijden’

Zaterdagavond verrast De Klinker de inwoners van Winschoten en omstreken met een gratis voorstelling, namelijk ‘The Inevitables’ van Het Groot Niet Te Vermijden. Deze voorstelling is gratis te bezoeken. Wel dienen hiervoor kaarten gereserveerd te worden. Dit kan vanaf dinsdag 28 augustus, 11.00 uur via de website indeklinker.nl. Let op! Er zijn 630 kaarten te vergeven en vol=vol!

Orkesten en koren op zondagmiddag

Zondagmiddag van 13.00 tot 17.30 uur zijn er in de Grote zaal optredens van koren en orkesten. De Botanicahof Singers, Blue Happy Bacon, For Fun, DOK en Boven Wotter treden daar op. De Rabozaal wordt omgetoverd tot een sfeervol muziekcafé. Hier spelen o.a. Frans O, Multivocaal, Sproakwotter, Fath en de Harbour Jazz Selection.

Het Tellerlikker Festival is gratis toegankelijk en heeft een aansprekend programma voor jong en oud.