Zomerdienstregeling bus voor het eerst alleen in schoolvakantie

Winschoten - Dit jaar rijden de bussen in Groningen en Drenthe voor het eerst maar zes weken een zomervakantie-dienstregeling. De aangepaste dienstregeling geldt van 21 juli tot en met 2 september. Voorgaande jaren reden de bussen zeven tot acht weken een zomervakantiedienstregeling, omdat in die periode het aantal reizigers een stuk lager is. Scholieren en studenten hebben dan vakantie.

Omdat steeds meer forensen gebruikmaken van de bus, heeft het OV-bureau besloten dit jaar in de zomer alleen tijdens de zes schoolvakantieweken de vakantiedienstregeling te rijden. Daarnaast streeft het OV-bureau naar een duidelijkere dienstregeling door minder periodes in te plannen met afwijkende tijden.

Verschillende lijnen rijden minder vaak in de zomervakantie

Op werkdagen in de zomervakantie rijden met name Qliner en Q-link lijnen minder vaak. Overdag rijden ze nog wel minimaal twee keer per uur. Veel andere lijnen gaan iets minder vaak rijden of worden met een kleinere bus gereden. Op zaterdagen rijden enkele stadslijnen Groningen en

Q-linklijnen rondom Groningen minder vaak, maar nog wel altijd minimaal twee keer per uur. De dienstregeling van de bussen in Groningen en Drenthe is op zondag het hele jaar door hetzelfde.

Extra bussen bij evenementen

Tijdens de evenementen Donderdag Meppeldagen, C’est La Vie Emmen, Truckstar Assen, Gouden Pijl Emmen en Gamma Racing Day Assen worden extra bussen ingezet.

Extra boten naar Schiermonnikoog

Op momenten dat extra boten varen op de verbinding van Lauwersoog naar Schiermonnikoog worden meestal ook extra bussen ingezet tussen Groningen en Lauwersoog.

Meer informatie en vertrektijden van (extra) bussen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd.