Opfrisbeurt voor Fontana Resort

Bad Nieuweschans - Het jaarlijks jaarlijks onderhoud, dat normaliter twee weken duurde, maar in de afgelopen jaren al werd teruggebracht naar tien dagen en nu nog slechts een week duurt, zit er weer op. Fotana Resort opent op maandag 9 juli weer de deuren voor haar gasten.

De afgelopen week is er heel veel werk verzet. Alle baden zijn gereinigd, voegen zijn gecontroleerd en waarnodig hersteld. De ontvangsthal van de thermen is voorzien van een nieuwe vloer en wandbekleding en alle communicatiesystemen, telefoon, brandmelders, elektronische deursloten van de hotelkamers en meer, werden gecontroleerd. Er was zelf s tijd om een iets nieuws aan de beleving toe te voegen: langs de route naar de ingang is een nieuw lavendelpad aangelegd.

Directeur Jos Keizer had gehoopt ook het derde thermaal bad voor de opening in gebruik te kunnen nemen, maar dat lukt niet. Deze opening zal omstreeks 2 augustus plaatsvinden. Dan zal ook de aangrenzende rustaccommodatie ‘Parklodge’ geopend worden. Deze biedt een prachtige uitzicht over het park. Het in aanbouw zijnde thermaalbad is een goede aanvulling op de bestaande baden. Gasten krijgen meer ruimte en diversiteit om te genieten van de weldaad van het Schansker bronwater. De twee andere baden hebben een water temperatuur van 36º Celsius, voor het nieuwe bad wordt de temperatuur teruggebracht naar 34º Celsius.

In totaal werkten de afgelopen week zo’n 60 vaklui aan de onderhouds- en herstelwerkzaamheden in verschillende disciplines. Bouwvakkers, schilders, elektriciens, it’ers, hoveniers en niet te vergeten het eigen personeel staken de handen uit de mouwen. Voordat het bronwater naar de baden gepomp wordt, gaat het eerste door enorme filters. Deze filters hebben een inhoud van 3 tot 5 m³ en worden tijdens deze week handmatig schoongemaakt; echt specialistenwerk.