Cees Stolk opent expo Verlaten Oorden in het MOW

Bellingwolde - Tegelijkertijd met de expositie ‘Contrast’gaat ook de tentoonstelling ‘Verlaten Oorden’ op 15 juli van start in de ontvangstruimte van Museum de Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde. Een week later, op zondag 22 juli, is de feestelijke opening door Cees Stolk.

Verlaten Oorden toont werken van Hannie Loor, Tineke Raap, Martine Rijnveld en Henny Wiltjer, allen cursist van kunstenaar Yvonne Struys. Zij portretteerden bijzondere plekken waar de mens niet langer komt. Alle locaties stammen uit de omgeving van het museum. De tentoonstelling beslaat twee wanden in de ontvangstruimte van het MOW.

Cees Stolk, onder meer bekend van het televisieprogramma ‘Strunen met Stolk’ van RTV Noord, waarbij hij door het Groninger land wandelt, opent de tentoonstelling op zondagmiddag 22 juli in het MOW, om 15.00 uur. Kunstenaar Yvonne Struys verzorgt hierbij een korte inleiding.

Dagprogramma

De opening gaat gepaard met een uitgebreid dagprogramma dat al van start gaat in het atelier van Struys om 10.30 uur. In haar atelier, de ‘samen op weg kerk’ in Nieuwolda, vind je de presentatie ‘Zoals het begon’, met ontwerpschetsen en locatiefoto’s rondom het thema. Hannie Loor, Tineke Raap, Martine Rijnveld en Henny Wiltjer vertellen hierbij over hun ervaringen.

Na 13.00 uur kan er op eigen houtje een autoroute gevolgd worden langs ruïnes en verlaten locaties om vervolgens te eindigen in het MOW voor de feestelijke opening. Natuurlijk staan een hapje en een drankje dan gereed. Het museum is die dag al open vanaf 13.00 uur. Vanwege de opening is de algemene toegang die dag ‘bepaal zelf wat je betaalt’. Genodigden hebben vanzelfsprekend vrij entree.

Verlaten Oorden is te zien tot en met 20 augustus. Het MOW, aan de hoofdweg van Bellingwolde, is van dinsdag tot en met zondag geopend. Doordeweeks van 11.00 tot 17.00 uur, in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling en het museum is te vinden op www.museumdeoudewolden.nl.