Opening 'Verlaten Oorden' in museum De Oude Wolden

Bellingwolde - Cees Stolk, onder meer bekend van het televisieprogramma Strunen met Stolk van RTV Noord, opent zondag 22 juli om 15.00 uur de tentoonstelling Verlaten Oorden in museum De Oude Wolden in Bellingwolde. Kunstenaar Yvonne Struys verzorgt hierbij een korte inleiding.

Verlaten Oorden is te zien in de ontvangstruimte van het MOW. In de tentoonstelling tonen kunstenaars Hannie Loor, Tineke Raap, Martine Rijnveld en Henny Wiltjer, allen sinds jaren cursist van Struys, de resultaten van hun artistieke zoektocht naar plekken waar de mens niet langer komt en het onkruid heerst.
 
Dagprogramma
De opening gaat gepaard met een uitgebreid dagprogramma dat van start gaat in het atelier van Struys om 10.30 uur. In het atelier, de  'Samen op weg-kerk' in Nieuwolda, is de presentatie van 'Zoals het begon', met ontwerpschetsen en locatiefoto’s rondom het thema. De kunstenaars vertellen hierbij over hun ervaringen.
 
Bepaal zelf wat je betaalt

Na 13.00 uur kan men (op eigen houtje) met de auto langs ruïnes en verlaten locaties om vervolgens te eindigen in het MOW voor de feestelijke opening. Het museum is die dag al open vanaf 13.00 uur. Vanwege de opening is de algemene toegang die dag 'bepaal zelf wat je betaalt'. Genodigden hebben  vrij entree.
 
Verlaten Oorden is te zien tot en met 19 augustus.