Harry Kane is niet Brits - column

Winschoten - Het plaatje is idyllisch. Een piepjonge Harry Kane en zijn vriendinnetje Katie Goodland op de foto met hun idool David Beckham. Vele jaren later zijn de twee nog altijd bij elkaar.

Harry leerde Katie kennen op school in Chingford, een wijk in Londen. De twee kregen zeven jaar geleden een liefdesrelatie en vorig jaar werd dochtertje Ivy Jane geboren.

Nogmaals, het plaatje is idyllisch. Perfect. In mijn ogen te perfect. Sterker nog: alles klopt niet aan Harry Kane, spits van Tottenham Hotspurs en momenteel topscorer van het WK voetbal in Rusland.  En alles klopt niet aan Katie Goodland, die er allesbehalve uit ziet als een golddigger, zo’n typische voetbalvrouw met torenhoge hakken, nepwimpers, nephaar en neptieten.

Ik mis in Kane een vleugje Joey Barton, een snufje John Terry of een beetje Adam Johnson, Wayne Rooney of desnoods de drinkebroers Paul Gascoigne of Tony Adams. Nu hoeft hij niet, in navolging van Barton, meteen een sigaret in een oog van een clubgenoot te duwen, maar een beetje meer Paul Merson, de jarenlang aan cocaïne verslaafde ex-international, zou wat mij betreft mogen.

Dat zit er echter niet in. Kane is namelijk niet Brits. Hij wordt niet, zoals Watford-spits Isaac Success met vier prostituees op een hotelkamer betrapt, maar keert na het toernooi moe maar voldaan terug naar zijn huis in Essex.

Daar wordt hij met open armen ontvangen door zijn lieftallige Katie, die in verwachting is van hun tweede kind, een jongetje let maar op. En vóór de open haard liggen zijn honden. Labradors.

Need I say more?

Arjan Brondijk