Leerlingen Kunstencentrum De Klinker treden op met Troebadours

Winschoten - Leerlingen van Kunstencentrum De Klinker, Kunstenschool Zuid-Groningen en Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam treden zaterdag op met De Troebadours en leden van het Noordpool Orkest in het project Noordpool Troupe. Eén van de optredens in op het Rozenfestival in het Rosarium in Winschoten, aanvang 18.30 uur.

Als motivatie om jongeren te stimuleren, te inspireren en in aanraking te brengen met allerlei manieren van muziek maken, zoekt Kunstencentrum De Klinker naar alle mogelijkheden om hen te verrassen. Het Kunstencentrum heeft als werkgebied de gemeentes Oldambt en Westerwolde, waar ze op drie locaties en binnen vele scholen actief zijn met de disciplines muziek, dans en theater.

Noordpool Troupe

Eind 2017 is contact gezocht met het Noordpool Orkest vanwege het project Noordpool Troupe van dit orkest: een manier om jonge mensen de kans te bieden met professionals samen te spelen, nieuwe ‘lichte’ muziek (pop, jazz, hiphop) te ontdekken en dit op een professioneel podium ten uitvoer te brengen.

Wat Aans

De samenwerking tussen Kunstenschool Zuid-Groningen, MDT Veendam en Kunstencentrum De Klinker maakt dat jongeren de mogelijkheid hebben om samen met Het Noordpool Orkest, de Troebadoers en Wat Aans op zaterdag 7 juli twee keer op te treden: ’s middags in Stadskanaal en ’s avonds in het Rosarium in Winschoten.

Het Noordpool Orkest, in de persoon van artistiek leider Reinout levert de arrangementen en vond leden van De Troebadours en Wat Aans bereid tot solisten.