Stadsdichter Oldambt draagt stokje over

Winschoten - Anke de Klerk, stadsdichter van de gemeente Oldambt, gaf zaterdagmiddag, na twee jaar poëzievertegenwoordiging, het stokje over aan Bianca Neeltje Holst, nu de derde stadsdichter van de gemeente.

Hieraan verbonden was ook het Dichter Bie Ons festival van 2018 en speelde zich af in het pittoreske kerkje in Nieuw Beerta. De periode dat De Klerk in het Oldambt de poëzie vertegenwoordigde is er veel gebeurd. Dit is in meerdere gedichten van haar hand terug te vinden in een van de poëziebundels die deze middag werd gepresenteerd. 

De andere bundel is bijna een monument, omdat deze de zesenveertig afscheid gedichten van vijfenveertig dichters bevat en dat het aan de eerder dit jaar overleden burgemeester Pieter Smit is opgedragen.

Meerdere dichters uit deze bundel waren dan ook aanwezig en droegen uit hun werk voor. Ook was er muziek van Bianca Holst en verhaalde Willem Friedrich over de   geschiedenis van dominee Ader en levenskunstenaar Anno Delhaas. In de pauzes waren het optreden van singer-songwriter Deniek Schooneveld.

De boekenvan zijn verkrijgbaar  via a.kraster@hotmail.com.