GV Bato zet wervelende show in een uitverkochte De Klinker neer

Winschoten - Het publiek in een uitverkochte De Klinker in Winschoten genoot zaterdag van een grootse jubileumuitvoering van leden van de plaatselijke gymnastiekvereniging Bato. 'Een wervelende show, waarbij alle facetten van de vereniging aanbod kwamen', volgens insiders.

Behendigheid, acrobatiek, lenigheid en humor werden in dit programma, met als thema 'Showtime', gegoten. Er deden zo’n 200 leden in de leeftijd van 3 tot en met 80 jaar mee aan deze show, waarbij vrolijke dansjes en oefeningen op gymtoestellen werden afgewisseld door sierlijke ritmische oefeningen met veel linten en hoepels.

Daarnaast kwamen de acrogymnasten en turnsters met veel salto’s voorbij vliegen en lieten ook de oudere leden en de toestelcommissie een dans zien.

Roos Veen en Elmar Mansens

Voorafgaand aan de show werd jeugdlid Roos Veen onderscheiden met de Pier Hoekstraspeld. Zij ontving deze onderscheiding voor haar enthousiaste hulp tijdens de lessen en de wedstrijden. De Zilveren B, een onderscheiding die al ruim 100 jaar binnen de vereniging wordt uitgereikt, ging deze keer naar Elmar Mansens. Zij zet zich al jaren belangeloos in voor de vereniging. Zo is ze al jaren een vast jurylid bij de wedstrijden en is ze achter de schermen op creatief vlak een duizendpoot.

Dat de gymnastiekvereniging, die op 18 september as 135 jaar bestaat, nog steeds springlevend is bleek wel aan het einde van de show. Alle deelnemende leden kwamen nog één keer voorbij en het toneel bleek bijna te klein. De stralende deelnemers, technische leiding en medewerkers werden beloond met een grootse staande ovatie.

Voor meer informatie: www.gv-bato.nl

Foto's Hans Bakker