Patiëntenverhuizing Ommelander Ziekenhuis vlekkeloos verlopen

Scheemda - 54 Patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen zijn zaterdag verhuisd naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. De verhuizing van de patiënten is voorspoedig verlopen. Het ziekenhuis in Scheemda is nu volledig in gebruik. De locaties Delfzicht in Delfzijl en Lucas in Winschoten zijn gesloten.

De wagens reden onder begeleiding van gemotoriseerde verkeersregelaars vanaf locatie Lucas in Winschoten naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. De route werd vrijgehouden door verkeersregelaars. Ook het scheepsverkeer was beperkt. De eerste patiënt vertrok rond 8.00 uur vanaf locatie Lucas in Winschoten, de laatste patiënt arriveerde om 13.00 uur in het nieuwe ziekenhuis.

Warm onthaal

In Scheemda wachtte de patiënten een warm onthaal. Patiënten die intensieve zorg nodig hebben werden in ambulances via de A7 vervoerd. Uiteindelijk zijn 42 patiënten vervoerd in verhuiswagens en 12 patiënten per ambulance. Om 12.00 uur vertrok de laatste verhuiswagen met patiënten uit Winschoten. Daarna volgden er nog 3 ambulances.

Spoedeisende Hulp geopend
Om 8.00 uur opende de Spoedeisende Hulp in Scheemda. Ook de afdelingen Verloskunde, Intensive Care, Medische Beeldvorming, de apotheek en het Operatiecomplex openden hun deuren.

Eerste baby
Om circa 16.30 uur is de eerste baby geboren. Het is een meisje, en moeder en kind maken het goed.

Goederenverhuizing
De verhuizing van alle goederen uit Winschoten en Delfzijl naar Scheemda is nog gaande. Deze verhuizing is woensdag 27 mei begonnen en zal naar verwachting zondag 1 juli afgerond worden. Er worden in totaal 250 logistieke verhuisritten gemaakt met vrachtwagens. Daarbij gaat het onder andere om de verhuizing van 2700 losse medische apparaten, 1250 stuks kantoorinventaris, 910 stuks pc’s en 500 randapparaten. Dat is in totaal zo’n 4200 kubieke meter aan goederen.

Nieuw ziekenhuis volledig in gebruik 
Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis is nu volledig in gebruik. De locaties Delfzicht in Delfzijl en Lucas in Winschoten zijn gesloten. Maandag zijn de eerste spreekuren op de poliklinieken in het nieuwe ziekenhuis. 

Open dag
Het ziekenhuis zal in november officieel geopend worden tijdens een feestweek. Er wordt dan op 10 november ook een open dag georganiseerd.