Maaltijdservice Oosterlengte krijgt advies van studenten

Winschoten - Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, opleiding Voeding en Diëtetiek, hebben deze week advies uitgebracht bij Maaltijdservice Oosterlengte. Hiermee beëindigen ze een project van zeven weken waarin verschillende facetten van de maaltijden werden bekeken.

Maaltijdservice Oosterlengte heeft zich ten doel gesteld om steeds lekkerder, gezonder en beter eten te leveren. Ook zien steeds meer ‘jongere ouderen’ de voordelen van een maaltijdservice. Om aan stelselmatige verbetering voor alle klanten te werken werd de hulp ingeroepen van de studenten.

Twaalf studenten hebben na een bedrijfsbezoek de maaltijden geanalyseerd. Vervolgens hebben ze een testpanel laten proeven. Tenslotte zijn de huidige klanten van de maaltijdservice bevraagd over de kwaliteit van de maaltijden en de verbetermogelijkheden. De gecombineerde resultaten van deze onderzoekstappen werden deze week op het hoofdkantoor van Oosterlengte in Winschoten gepresenteerd.

Waardevolle feedback

Martin Talman, hoofd Maaltijdservice, is blij met de resultaten. “Niet alleen omdat onze klanten goede cijfers aan de maaltijden geven. We hebben bovendien waardevolle feedback gekregen waarmee we onze maaltijden nog lekkerder en gezonder kunnen maken.”

De adviezen worden in de komende weken zo veel mogelijk geïmplementeerd.