Informatieavond over nieuwbouw in centrum Oude Pekela

Oude Pekela - De gemeente Pekela organiseert voor dinsdag 10 juli van 19.00 tot 20.00 uur een informatieavond over nieuwbouw in het centrum van Oude Pekela. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis van Pekela.

De gemeente wil graag inventariseren hoeveel belangstelling er is om te wonen op de Kooistralocatie (hoek Raadhuislaan – Feiko Clockstraat).

Gelijkvloerse (koop)appartementen
In het ontwikkelplan Oude Pekela Centraal is opgenomen dat deze locatie met woningbouw wordt ingevuld. Het woningbouwproject richt zich vooralsnog op gelijkvloerse appartementen in de koopsector en eventueel vrije huursector.

Belanghebbenden registreren
De gemeente Pekela wil graag weten hoeveel belangstelling er is om op deze locatie te wonen. Belangstellenden krijgen informatie over de vervolgstappen. Verder kan men vragen stellen aan projectmedewerkers en zich laten registeren als belangstellende.

Oude Pekela Centraal
In 2016 is de gemeente Pekela gestart met het project Oude Pekela Centraal. Samen met inwoners is een projectplan ontstaan om het centrum van Oude Pekela een aantrekkelijke plek voor iedereen te maken. Op de Kooistralocatie zijn leegstaande panden door de gemeente gekocht en gesloopt. De locatie wordt weer opgevuld met woningbouw.