Oude tijden herleven in Scheemda

Scheemda - Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer de 50 cc-grasbaanraces gehouden op het ijsbaanterrein aan de Pelmolenlaan in Scheemda. Het evenement vindt plaats op zondagmiddag 8 juli. De trainingen beginnen om 11.00 uur; de wedstrijden om 13.30 uur.

Onder de deelnemende renners veel plaatselijke renners en rijders uit de directe omgeving, zoals Henk van der Veen, Rino van der Veen , Rendie van der Veen, jeroen Berghuis, Jordy Jager.

Voor meer informatie en voor inschrijving voor de plaatselijke klassen kan men terecht bij Annet Helweg, via annethelweg@gmail.com. 

Zelf gebouwd 

“De 50cc grasbaan-motorsport was in de jaren zestig, zeventig en tachtig jaren zeer populair, in de begin periode waren 50cc-grasbaanmotoren niet verkrijgbaar, maar moesten ze zelf worden gebouwd. Bromfietsframes van onder andere Batavus en Tyfoon werden omgebouwd en voorzien van Kreidler-, Sachs-, Zündapp-, Morini- of Minarelli-motoren. Begin jaren zeventig werden voor deze tak van motorsport speciale machines gebouwd", aldus Annet Helweg. "Met de komst van de Japanse motoren zijn de 50cc grasbaanklassen eind jaren tachtig opgehouden te bestaan. De motoren zijn achter in de schuur gestald en in de vergetelheid geraakt."

"Vijf jaar geleden hebben enkele oud renners de verloren gegane 50cc grasbaansport weer doen herleven, de motoren zijn onder het stof weggehaald, gerestaureerd of herbouwd, alsof de tijd heeft stilgestaan. Deze nieuwe organisatie, classic 50cc grasbaanteam, organiseert een reeks demonstratiewedstrijden onder de regelementen van MON. Motorsport organisatie Noord-Nederland (MON). Alle oud-renners en nieuwe 50cc grasbaanrenners zijn bij deze organisatie aangesloten.”

Informatie 

Oud-grasbaanrenners, helpers en monteurs uit deze tijd en alle andere nelangstellenden worden uitgenodigd om zondagmiddag 8 juli een kijkje te nemen op de ijsbaan van Scheemda. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op
www.classic50ccgrasbaanteam.nl