Geslaagde open dag brandweer Oldambt in Winschoten

Winschoten - De brandweer Oldambt heeft ongeveer elk jaar een open dag op één van hun locaties. Dit jaar was het de beurt aan de post Winschoten.

Marechaussee, de brandwondenstichting, Stichting Oud Brandweermaterieel, EHBO en Rode kruis, een modelbouwclub en veel organisaties warenaanwezig om hun  kennis en kunde te tonen of mensen te inspireren of te informeren.

De brandweer zelf liet een demonstratie zien met een oppervlakte reddingsteam (ORT), waarbij een slachtoffer uit het water moest worden gered. Ook werd een vlam in de pan gesimuleerd. Aangetoond werd dat er vooral niet met water moet worden geblust. De grote steekvlam die volgde had hiervoor afdoende overtuigingskracht.

Ook werd twee maal een aanrijding in scene gezet, waarbij slachtoffers uit een auto moesten worden gered.

Jeugdbrandweer

De jeugdbrandweer was aanwezig, waarbij de jeugdige bezoekers de brandslang mochten hanteren en op een springkussen konden spelen. Ook was een Duitse LUF aanwezig. Verder was er een kantelauto en een rookcontainer. Uiteraard kon het publiek in de kazerne de voertuigen bekijken.

Goed doel

Tijdens de dag werd op verschillende manieren geld in gezameld voor een goed doel. Aan het einde van de dag werd de balans opgemaakt en kon een cheque van maar liefst 1100 euro worden overhandigd aan de brandwondenstichting.

De dag werd door heel veel mensen bezocht. De deelnemende organisaties, en de Winschoter brandweer in het bijzonder, kijken dan ook terug op een geslaagd evenement.

Foto's Marcel Lameijer