Koude start Gezellig! Blauwestad met De Pompers en Bökkers

Midwolda - De eerste van vier avonden Gezellig! Blauwestad bij Strand Zuid in Midwolda zit er op. Vrijdagavond trapten De Pompers en de Sallandse rockband Bökkers de feestvierdaagse af.

"Het wordt geen volle bak", liet initiatiefnemer Bert Dijk van Organisatiebureau 't Oldambt weten. "In de voorverkoop zijn ongeveer tweehonderd kaarten verkocht. Normaal koopt een groot aantal mensen op de avond zelf nog kaartjes bij de kassa, maar ik denk niet dat dat, gezien het weer, nu het geval is."

Dijk kreeg gelijk. Het was behoorlijk fris (en niet alleen buiten de tent), en dat weerhield velen er waarschijnlijk van om alsnog naar Blauwestad af te reizen. Ondanks de ietwat tegenvallende opkomst, was het een meer dan geslaagde avond. 

De Pompers

Wie geen kaart wist te bemachtigen voor het reünieconcert van De Pompers in Partycentrum Finnewold eind mei, kreeg nu de kans om het kwartet Benni Drenth, Jan Smith, Rianto Welp en Bob Meijer nog één keer - alhoewel, in september speelt de band nog in Bellingwolde - aan het werk te zien. Diverse 'klassiekers' als Kadoaverstoafe, Bier, Ranja en (Oele boele) Beester Koele passeerden de revue.

Bökkers

Bökkers raast met hun Schorem uut de Schiettente-tour momenteel kris kras door Nederland. De band rond zanger-gitarist Hendrik Jan Bökkers is onder meer vaste gast op tal van grote festivals als Zwarte Cross, Bierpop, Paaspop, het Dicky Woodstock Festival en het Veenhoop Festival -  onlangs speelde de Sallandse formatie nog op het Bevrijdingsfestival in Assen - maar in de provincie Groningen wil het nog niet echt lukken.

"Een kwestie van tijd", liet gitarist Erik Neimeijer eerder weten. "In bijvoorbeeld Friesland trokken we een aantal jaren geleden ook, in vergelijking met andere delen van Nederland, minder publiek, maar dat begint nu ook te komen."

Boef

Vanavond staat Gezellig! Blauwestad in het teken van Party on the Beach met rapper Boef en de deejays Freddy Moreira, Gidion en Chris Deluxe; op vrijdag 29 juni is Het Foute Feest en daags erna staat de Hollande Avond met De Esperando's en Gebroeders Ko op de rol. Meer informatie op http://www.gezelligblauwestad.nl/

Foto's Arjan Brondijk