Week der Besten in teken Hollywood

Vlagtwedde - Vlagtwedde (en omgeving) maakt zich op voor de 26e editie van de Week der Besten. Thema dit jaar is Hollywood.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 26 augustus.

Truckrun

Al bekend is dat op 18 augustus de zevende editie van de Truckrun plaatsvindt. Mensen met een beperking mogen deze dag als bijrijder mee in een vrachtwagen voor een rondrit door Westerwolde. Chauffeurs en bijrijders kunnen zich opgeven op info@degrootsellingen.nl.

Kisjeskearls

Verder treedt de band Kisjeskearls op de voorlaatste dag, 25 augustus, op in Vlagtwedde.

Onder de noemer ‘Hulde aan Normaal’ laten de Kisjeskearls de gloriedagen van de Achterhoekse formatie rond zanger/gitarist Bennie Jolink en bassist Willem Terhorst (Wimken van Dienen) herleven.

Kisjeskearls, de Achterhoekse vertaling voor marskramers, spelen met name Normaal-nummers uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Naast het bekendere werk als Alie, Eenvoudige Boerenlul, Noar ‘t Cafe en Daldeejen dus ook de wat onbekendere Bloedarmoede, Hels as een jachthond en Hart wie kruppstahl.

De band bestaat uit Dennis Pilage (zang/gitaar), Dennis de Jeu (drums), Gerwin Beuving (zang/gitaar) en Vincent Vos (zang/bas).